Townsville

Date:		9 May 2015 at 03:07:39 CEST

Aangezien onze slaapplek van vannacht tevens de baai was waar we vandaag zouden gaan kajakken, werden we vandaag niet gewekt door het anker, maar konden uitslapen totdat om zeven uur het ontbijt werd geserveerd.

Wel hetzelfde als gisteren was het weer zaak om snel te ontbijten, omdat de ochtendactiviteit er snel op aansloot. Vandaag gaan we kajakken in een baai waar vaak zeeschildpadden en roggen worden gespot, dus hesen we ons met goede moed in ons kwallenpak en gingen aan boord van de kajaks.

Al snel had Eefje een schildpad gespot, en later ook een pijlstaartrog. In ieder geval hadden we de dieren die hier te zien zijn gevonden, maar daar bleef het bij. We voeren verder richting een strandje voor wat groepsfoto’s, waarna we tegen de stroming in moesten roeien terug naar de zeilboot. Na al deze activiteit was het weer tijd voor een welverdiende jacuzzi.

In de middag restte ons alleen nog een lunch, waarna we weer richting Airlie Beach zeilden (er was een lekker windje opgestoken om te kunnen zeilen) en afscheid namen van de bemanning en medepassagiers. Omdat we nog een flinke reis voor de boeg hebben voor de komende twee dagen, besloten we direct door te rijden naar Townsville en niet naar de after-party te gaan vanavond.