Whitsundays

Date:		8 May 2015 at 03:06:25 CEST

Na een beetje een onrustige nacht in het smalle bedje op de boot, werden we bruut wakker gemaakt door het anker dat werd binnengehaald en de boot die begon te schommelen onderweg naar de eerste duikspot van de dag.

We gingen in drie groepen duiken: eerst de gecertificeerde duikers en daarna twee groepjes introductieduikers. Aangezien samen met mij nog één meisje gecertificeerd was en de rest voor de introductieduik ging, was het voor ons snel ontbijten, duikuitrusting aan en snel het water in. De rest had iets meer tijd of kon alvast gaan snorkelen.

Aangezien dit mijn eerste keer duiken buiten Nederland was, was echt alles mooi wat er onder water te beleven was. Erg veel koraal en vissen in alle soorten en kleuren. En ondanks dat het alweer tien jaar geleden was sinds mijn laatste duik, ging het alsof ik een week ervoor nog gedoken had, super was het!

Na ongeveer drie kwartier onder water was het tijd voor de volgende groep om te duiken. Aangezien een groepje dat alleen was wezen snorkelen een hele grote vis (waarvan ik de naam niet heb onthouden) had gezien die mijn buddy en ik niet hadden gezien tijdens de duik, gingen we vervolgens met zijn tweeën op pad met snorkeluitrusting om die vis toch te spotten en met resultaat!

Later vandaag zijn we nog naar twee andere duiklocaties gegaan, maar mede vanwege de prijs van het duiken maar ook omdat deze twee spots erg ondiep waren, was er steeds minder animo en besloten meer en meer mensen te gaan snorkelen (inclusief wijzelf). Ook het snorkelen zelf was erg mooi en we hebben veel moois gezien onder water. En na al dat geduik en gesnorkel in de koude (27 graden) zee was het hoogste tijd om lekker op te warmen in de heuse jacuzzi aan boord van de boot.

Vervolgens zeilden we weer verder richting de slaapplek voor de volgende nacht, weer een baaitje met kleine inktvisjes welke ditmaal niet door dolfijnen maar door kleine haaien werden opgejaagd.

Related photos