Whitsundays

Date:		7 May 2015 at 03:06:00 CEST

Vanochtend vroeg verlieten we ons warme bed al weer vroeg om richting de haven van Airlie Beach te rijden, de camper te parkeren en op zoek te gaan naar de zeilboot waar we de komende drie dagen op verblijven.

Na enige tijd wachten op de haven werden we opgehaald door Lucas, de duikinstructeur, barbecue master en manusje van alles aan boord van de boot en hij nam ons en de veertien andere opvarenden mee aan boord. Daar werden we verwelkomd door Onya, de kokkin, en Brad, de kapitein.

Na een veiligheidsbriefing was het eindelijk tijd om te vertrekken en na een anderhalf uur varen kwamen we aan bij de eerste stop, Whitehaven beach, een van de mooiste stranden ter wereld waar bijna alle spectaculaire foto’s van de Whitsundays die op internet te vinden zijn gemaakt.

Enig nadeel van dit strand is dat we, weer vanwege de mogelijkheid reuzenkwallen en pijlstaartroggen tegen te komen, alleen met een kwallenpak (een soort lang wetsuit) het water in konden.

Maar ondanks dat was het magisch op Whitehaven beach, het zand was zo wit en zo fijn dat het bijna als modder aanvoelde als je er in het water doorheen liep en het een “squeek” geluid maakte als je over het strand liep.

Na een aardige tijd op het strand was het weet tijd om verder te gaan richting de slaapplek voor vannacht: een rustig baaitje waar rond zonsondergang eerst kleine inktvisjes rond de boot zwommen en vervolgens een hele groep dolfijnen die gedurende de hele avond rondom de boot op de inktvisjes en andere vissen joegen.

Dit alles onder het genot van een goede op de barbie (bbq) klaargemaakte maaltijd en vervolgens op tijd naar bed want morgen vroeg gaan we ons opmaken voor een duik in de wondere onderwaterwereld van de Whitsundays!