Rockhampton

Date:		5 May 2015 at 13:08:49 CEST
Location:	Clowes Lane, Agnes Water, QLD, Australia

Aangezien we op het noordelijkste surfstrand van Australië zijn, we nog niet gesurft hebben deze vakantie, en we onderweg zijn naar het noorden, begonnen we de dag met een surfles aan het strand van Agnes Water. Waar we hoopten op niet al te veel drukte bij de les, was het de surfschool toch gelukt om een man of dertig op te trommelen zodat het een niet al te persoonlijke les zou worden.

Maar uiteindelijk was het een erg geslaagde ochtend! Eigenlijk was het na een korte uitleg en wat oefenen op het strand vooral zaak om zo veel mogelijk golven te pakken en te proberen te surfen; waar nodig en mogelijk kregen we hier en daar wat uitleg en coaching van de instructeurs.

Na deze sportieve ochtend snel op naar de volgende etappe, want we hebben vandaag en morgen nog flink wat te rijden richting Airlie Beach om op tijd te zijn voor de tocht naar de Whitsundays die we hebben geboekt.

Aangekomen in Rockhampton kwamen we aan bij de eerste camping deze hele reis die geen plek meer had. Vanwege de beef week in Rockhampton, waar alle boeren uit de omgeving massaal naar Rockhampton trekken om met zijn allen biefstukken te eten, waren alle hotels en de meeste campings compleet volgeboekt. Gelukkig was er nog wel één camping met plek, echter was dit wel een camping achter een tankstation met smerige toiletten. Maar het voldeed voor een nachtje Rockhampton die toch alleen dient als snelle stop onderweg naar Airlie Beach.