Hervey Bay

Date:		2 May 2015 at 23:02:10 CEST

De tweede dag op Fraser Island was een drukkere dag qua programma dan de eerste. Nadat we met een groepje de zon om zes uur op het strand zagen opkomen gingen we al snel op pad met de bus.

De dag speelde zich grotendeels af aan de Seventy Miles Beach, wat overigens een supermooi strand is waar zwemmen verboden is omdat er een sterke stroming staat en een paar meter vanaf het strand tevens een populaire hangplek is van grote haaien. Op één van de stops van vandaag, Indian Head, was zelfs een uitkijk naar de haaien, al konden we alleen een paar kleintjes en wat roggen zien vandaag.

Over het strand reden we langs een oud scheepswrak, langs een walvisskelet, wat rotsen van gekleurd zand en kwamen we onderweg een heuse dingo tegen (wij zouden het een hond noemen, maar het is blijkbaar een bijzondere diersoort hier) richting één van de hoofdattracties van vandaag: de champagne pools. Dit is de enige plek op het eiland waar je zonder gevaar voor haaien in zout water kunt zwemmen en is een soort van bad van rotsen dat gevuld wordt door water dat als champagne uit de zee over de rand bruist.

Na een heerlijke duik in deze champagnepools reden we terug het strand over naar een andere plek voor een stukje zwemmen: Eli Creek. Volgens Steve, de gids en buschauffeur, was het het schoonste water dat je ooit in je handen zou krijgen; het was een soort van stromend riviertje met kraakhelder water uit het regenwoud waar je op een opblaasband van de ene naar de andere kant op kon drijven, heerlijk..

Na heerlijk te hebben rondgedobberd in Eli Creek was het helaas weer tijd om afscheid te nemen van Fraser Island. Via het regenwoud reden we weer terug naar de ferry, waarna we weer terugkeerden bij onze camping in Hervey Bay.