Fraser Island

Date:		1 May 2015 at 23:01:37 CEST
Location:	45 Truro Street, Torquay, QLD, Australia

Hoewel het nog vroeg was, stonden we vanochtend op met een stralend mooi zonnetje, een perfecte dag om de tocht naar Fraser Island te beginnen.

Fraser Island is één van de highlights van veel reizigers naar de oostkust van Australië. Het is een groot eiland van zand waar je met een vierwiel-aangedreven auto door het zand en over het strand kunt rijden. Sterker nog: de Seventy Mile Beach (zeventig mijl oftewel ongeveer 115 kilometer lang strand) is een officiële snelweg inclusief maximum snelheid en alcohol- en snelheidscontroles door de politie. Ook is Fraser Island de enige plek op aarde met een tropisch regenwoud dat op zand groeit. Al met al, een bijzondere bestemming om naartoe te gaan!

Om half acht ’s ochtends snel even koffie halen en daarna vlug in de bus die ons naar de ferry richting het eiland bracht. Eenmaal op het eiland stond er een bus klaar, helaas groter dan we verwachtten want er zit blijkbaar een grote groep Duitsers op de tour, waardoor de groep groter was dan normaal, zo’n 35 deelnemers nu.

Maargoed, laat de Duitsers onze pret niet drukken. Al snel gaan we op pad het regenwoud in. Door de regen van de afgelopen dagen was het zand glad en hard, dus de reis verliep niet al te hobbelig.

Na een half uurtje rijden door het zand kwamen we uit bij Lake MacKenzie, een supermooi helder meer met een mooi strand van heel fijn zand. Na een paar foto’s lag iedereen snel in het lekkere warme water, wat was dat genieten!

De tweede stop is het zogenaamde Central Station. De naam kreeg het ooit toen het nog was toegestaan hout te zagen op het eiland en de bomen van Fraser Island erg populair waren voor de houthandel. Destijds was Central Station het centrum van de houthandel op het eiland; nu resten er alleen nog wat werktuigen bedoeld om de toeristen een kijkje in de historie van het eiland te geven.

Vanaf Central Station maakten we een wandeling door het regenwoud. Erg apart om te zien dat de paden en bodem van de riviertjes bedekt zijn met wit zand, maar dat is omdat zand de ondergrond is van dit alles.

Na de mooie wandeling reden we naar Lake Wabby, een meer naast een grote zandverstuiving waar dezelfde visjes in zwemmen die ook worden gebruikt bij schoonheidsbehandelingen in wellness centra. Helaas was dat water ijskoud, dus behalve wat pootje baden hielden we het bij wat zonnen aan de rand van het meer.

Lake Wabby was gelijk de laatste stop van de dag; erna reden we richting het hotel waar we de avond zouden doorbrengen. Eigenhandig hebben we om zes uur de kroeg geopend en na het buffet van de avond keerden we er terug om samen met de rest van de reisgroep onder het genot van de nodige drankjes en af en toe een potje pool elkaar beter te leren kennen.

Related photos