Burleigh Heads

Date:		25 April 2015 at 23:40:50 CEST

Na de stranden rond Byron Bay is het tijd om weer verder naar het noorden te trekken, naar het eveneens om de mooie surfstranden bekende Gold Coast, vlak onder Brisbane. Het bekendste stadje in de Gold Coast is Surfers Paradise, maar die is heel toeristisch en volgebouwd met hotels, dus wij kozen een minder druk gedeelte van de Gold Coast om ons voor vannacht te vestigen.

We kozen uiteindelijk voor Burleigh Heads; toen we daar aankwamen was het nog een flink gedoe om te parkeren, want het was weekend en erg druk op de stranden. Uiteindelijk kozen we ervoor naar de camping bij het strand te rijden, zodat we ons geen zorgen meer hoefden te maken om een parkeerplekje en ook gelijk een slaapplaats hadden voor de nacht.

Net op de camping aangekomen belden we het stel dat we in het Italiaanse restaurant in Sydney hadden ontmoet, Linda en Jeremy, met wie wij hadden afgesproken om te bellen wanneer we in de Gold Coast zouden zijn. Na het bellen hadden we nog net tijd om te lunchen voordat ze ons op de camping kwamen opzoeken.

Ze bleken een heel programma voor de rest van de dag te hebben voorbereid. Nadat we daarmee hadden ingestemd reden we met zijn vieren richting het mooie Springbrook National Park voor een mooie rit door de bossen naast de Gold Coast en met mooie uitkijkpunten met uitzicht op de hele Gold Coast.

Daarna reden we naar een punt aan de kust genaamd Point Danger, met een mooi uitzicht op de skyline van Surfers Paradise in de goudgekleurde zonsondergang, en we vervolgden daarna de reis via Surfers Paradise richting een uitkijkpunt aan de andere kant van Surfers Paradise aan de kust, genaamd The Spit.

Nadat we in een paar uurtjes in vogelvlucht de highlights van de Gold Coast hadden bezocht, sloten we de avond af met een kop warme chocolademelk in de chocoladewinkel Max Brenner en tenslotte een fish en chips voordat we terugkeerden naar onze camping. Zo, dat was de hele Gold Coast, morgen rest er alleen nog bodyboarden op het strand van Burleigh Heads!