Ballina

Vandaag stond in het teken van de mooiste stranden die de oostkust van Australië te bieden heeft. We begonnen de dag met wat zwemmen in de zee bij Lennox Point, en toen het rond elf uur te heet werd om op het strand te blijven reden we naar het beroemde Byron Bay.

Byron Bay staat bekend om haar mooie surfstranden en ook is het een heel gezellig dorp met veel winkeltjes, eetgelegenheden. Overal lopen mensen rond met surfboards in de hand en het is snel duidelijk dat dit een waar surfwalhalla is.

Om enigszins mee te kunnen doen, besloten we een bodyboard te kopen; we gaan immers nog genoeg stranden tegemoet deze reis. En dat maakte het strand gelijk een stuk leuker. We waren niet meer uit het water weg te slaan en pakten golf na golf op ons bodyboard. Echt heerlijk, en tevens een actieve manier om je op het strand te vermaken.

Na een paar uurtjes boarden over de geweldige golven van Byron Bay was het tijd om terug te keren naar onze camping in Ballina, om vervolgens het zout van ons af te spoelen in het zwembad.