Sydney

Aangezien voor vandaag aardig weer voorspeld was in Sydney en morgen de pleuris uitbreekt (40mm regen op de voorspelling), besloten we vandaag de dingen te doen die we graag in Sydney wilden doen en morgen maar te zien hoe de dag verloopt in de regen.

De dag begon zwaar, want we lagen pas rond twee uur in bed vanuit de kroeg de dag ervoor. Maar toen we eenmaal uit bed en gedoucht waren, namen we op aanraden van een oud collega die naar Sydney is verhuisd de bus richting het beroemde Bondi Beach voor een wandeling langs de kust van Bondi naar Coogee Beach.

Hoewel het niet super warm was, was het aardig druk op het strand van Bondi. En overal langs de kust was het levendig, met veel hardlopers ondanks de koude wind die er stond. Maar de wandeling was prachtig, we liepen langs allerlei baaitjes, stadszwembaden die aan de zee liggen, en uiteraard een aantal mooie stranden. Om jaloers op te worden.

Na de wandeling spraken we met Ronald af bij het paviljoen van Coogee Beach, waar hij vlakbij woont. Oorspronkelijk was zijn idee om er voor één à twee jaar te wonen, maar hij vermaakt zich duidelijk goed in Sydney en heeft net een permanente verblijfsvergunning gekregen. Maar erg leuk om hem weer ’ns te spreken!

In de namiddag namen we de bus richting de Circular Quay, waar de Sydney Opera House staat, om wat foto’s te maken en we sloten de dag af bij een italiaan om de hoek van ons hotel, waar we een stel uit Gold Coast ontmoetten die ons uitnodigde om langs te komen als we daar in de buurt zouden zijn.

Related photos