Westerway

Ons bezoek aan Hobart sloten we vandaag af bij MONA, het beroemde museum voor oude en moderne kunst van de stad. We hebben vele goede verhalen gehoord over het museum, dus waagden we ons aan een bezoekje (ze hebben ook een wijngaarde, wellicht dat dat ook mee heeft gewogen).

Het museum was erg interessant, met verschillende exposities moderne kunst en qua oude kunst waren het voornamelijk voorwerpen en mummies uit de tijd van de Egyptenaren. En waar we normaal niet erg van de moderne kunst zijn, bleek die hier erg de moeite waard (maar soms ook wel erg pervers). Het bezoekje beëindigden we uiteraard met een wijntje en lunch in de naastgelegen winery.

De dag sloten we uiteindelijk af bij de rustieke en landelijk gelegen Duffy’s Country Accomodation in Westerway, vlakbij het Mount Field National Park waar we morgen gaan hiken.

Het plaatsje bleek iets kleiner dan we verwachtten; we konden nog net hamburgers en een zak groenten halen bij de lokale, naar zware shag stinkende, buurtsuper en de wijn voor vanavond komt bij een kroeg zeven kilometer verderop vandaan, welke toevallig ook flessen drank om mee te nemen bleek te verkopen. Veel meer dan dat is er hier niet te beleven..

Related photos