Bruny Island

Vandaag hebben we een boottocht naar Bruny Island gemaakt. Bruny Island is een klein eiland met veel natuurschoon en rotsformaties net onder Tasmanië. Voor veel inwoners van Tasmanië is Bruny Island de vakantiebestemming bij uitstek en een manier om even aan de ‘drukte’ op Tasmanië te ontsnappen.

Maar vandaag was er weinig te merken van de heerlijke rust en het lekkere vakantiegevoel, want het was koud, grijs, en het waaide behoorlijk. De boottocht bleek, zelfs na het innemen van gembertabletten tegen zeeziekte, een koude dollemansrit te zijn op de metershoge golven die om de haverklap op de boot sloegen.

Helaas niet de mooie boottocht waarop we gehoopt hadden; we waren blij toen we weer aan wal waren om met de bus terug richting het ‘vasteland’ van Tasmanië te reizen en in Hobart uit eten te gaan bij een prima Italiaan.