Swansea

Vandaag lekker vroeg op om te gaan hiken! Met frisse tegenzin reden we door de kou richting het Freycinet National Park, een mooi natuurpark in Tasmanië met als troef de Wineglass Bay, meerdere malen uitgeroepen tot mooiste strand ter wereld.

En mooi was hij. In tegenstelling tot de meeste touristen die alleen van de auto heen en weer naar het uitzichtpunt liepen, besloten wij voor de lange wandeling van vijf uur te gaan langs het uitkijkpunt, dan richting het strand zelf, en vervolgens nog een flink stuk langs de kust van het National Park, waaronder de Great Oyster Bay en Hazard Beach.

En het was mooi, het uitzicht op de Wineglass bay, het strand zelf, dolfijnen langs het strand, en verlaten stranden langs de Hazard Beach en Great Oyster Bay waren supermooi. Het laatste stukje van de wandeling was wel even doorbikkelen, het pad was daar veranderd in een landschap van grote rotsen waar je overheen moest klauteren, maar uiteindelijk hadden we het gehaald.

Na deze supermooie wandeling reden we weer verder naar onze slaapplek in Swansea, waar we na wat dure motelletjes uiteindelijk uitkwamen bij een prima stacaravan op de plaatselijke camping.