Bicheno

Toen we vanochtend opstonden in St Helens, was het nog behoorlijk koud. Warm aankleden dus voor de highlight van de dag, de Bay of Fires. De Bay of Fires staat bekend om eindeloze, lege witte stranden en om de roodgekleurde rotsen in de zee.

De koude wind en inmiddels ook motregen trotserend liepen we toch bij het plaatsje The Gardens richting de roodgekleurde rotsen aan de kust. Het was erg mooi om te zien, maar waar we een grote baai verwachtten met vele wandelroutes, hadden we alles binnen een uurtje wel weer gezien.

Dus reden we weer verder richting het dichtstbijzijnde dorpje, Binalong Bay, voor een cappuccino en reden we door naar de Beerbarrel Bay, een mooie baai vlakbij Binalong bay.

Onderweg naar onze slaapplek voor de avond in Bicheno verkeken we ons nog even op de South Sister Lookout, waar we met onze Nissan Micra een stukje off road gingen om boven op een berg naar een mooi uitzichtpunt te rijden. Na het uiterste gevraagd te hebben van de kleine auto bleken we niet bij de lookout maar op de berg zelf beland te zijn.

Maar de avond sloten we goed af bij een prima motel aan de zee en aten we een seafood schotel uit de frituur bij de toptent van Bicheno, de SeaLife.

Related photos