St. Helens

De eerste dag in Tasmanië trapten we af in Launceston, de op één na grootste stad van het eiland, maar nog steeds echt een dorpje. Maar wel een met twee top attracties: de Cataract Gorge en de Tamar Wine Valley.

De Cataract Gorge is een grote vallei pal naast de stad, met supermooie wandelingen, terrasjes, en een gratis stadszwembad. Wij besloten één van de wandelingen te lopen; ondanks dat het aardig warm was in de zon, was het net iets te fris om te zwemmen. Maar de wandeling was supermooi, echt een luxe als je zo’n mooi stadspark hebt!

Na de wandeling was het tijd voor onze favoriete activiteit: een tocht door de Tamar Wine Valley en uiteraard een stop bij een wijnboerderij voor een wijnproeverij met hapjes erbij voor de lunch. Het motto hier in Australië is immers “a dinner without a wine is called a breakfast” en we kwamen niet om te ontbijten.

Ondanks dat het lastig uitzoeken was uit de vele wijnboerderijen, kozen we voor de Pipers Brook wijnboerderij en zowel het eten als de wijntjes waren voortreffelijk. Balen dat we nog zo’n stuk moeten rijden en niet nog meer wijnproeverijen kunnen doen vandaag!

Na al dit heerlijks verlieten we de Tamar Wine Valley weer en reden naar St Helens aan de oostkust, waar we morgen een uitstapje maken naar de Bay of Fires!

Related photos