Launceston

Één van de wijken die gisteren tijdens de fietstocht indruk op ons heeft gemaakt is de hippe wijk Fitzroy, ooit geliefd bij kunstenaars maar momenteel onbetaalbaar om er te wonen. Omdat we nog een halve dag over hadden in Melbourne, besloten we naar deze wijk te gaan.

Vanwege de pasen waren in de ochtend de meeste zaakjes gesloten, maar tijdens het rondslenteren door de wijk ging er meer en meer over en hebben we wat kleine winkeltjes bezocht en hier en daar koffie gedronken. Totdat het tijd was om weer terug naar het hotel te gaan en vervolgens richting het vliegveld.

Na een korte vertraging doordat er een stewardess te weinig aanwezig was en een nieuwe moest worden opgeroepen voor de vlucht ging de vlucht naar Launceston in Tasmanië voorspoedig; met wat gedoe konden we bij de nooduitgang zitten met extra beenruimte, en na ruim een uurtje vliegen was het tijd om onze tassen te pakken en de huurauto op te halen voordat we naar het hotel konden gaan.

Het was inmiddels donker geworden en ook regende het bij aankomst in Tasmanië, maar dat bleek niet zo’n verrassing omdat het weer er net zo wisselvallig is als in Nederland.

Tot overmaat van ramp stonden we bij aankomst bij het hotel voor een dichte deur, omdat we na sluitingstijd van de receptie aankwamen. Ook de telefoon van de nachtportier bleek niet te werken en na een uur tevergeefs bellen kregen we uiteindelijk iemand van de beveiliging te spreken die ons uiteindelijk uit de brand en in het hotel heeft geholpen. Lekker geregeld weer. Nu snel naar bed en op naar een mooie anderhalve week op Tasmanië!

Related photos