Melbourne

Na onze overnachting in Warrnambool was het tijd om weer richting Melbourne te gaan om de stad goed te verkennen. Maar niet voordat we de twee lokale hoogtepunten hebben bezocht: Tower Hill en Cape Fairy.

Tower Hill is een heuvel met water eromheen, ontstaan uit twee vulkaanuitbarstingen, staat bekend om haar mooie wandelingen en uitzicht vanaf de top, en het is één van de weinige plekken waar kangoeroes, koala’s, en emoes bij elkaar in het wild te spotten zijn. En het was inderdaad een mooi stuk natuur; we hebben een wandeling naar de top van de heuvel gemaakt en wat rondgekeken tussen de dieren. Leuk om te zien dat deze dieren zich zo gemakkelijk in het wild laten spotten, waar we van tevoren dachten dat we ze alleen in de dierentuin tegen zouden komen.

Cape Fairy daarentegen viel behoorlijk tegen. Het is een zeer populair toeristendorpje met koloniale gebouwtjes en een mooie haven. Ook was er toevallig een boerenmarkt aan de gang, dus het dorp was volgelopen met dagjesmensen. Maar eerlijk gezegd was er, behalve wat oude gebouwtjes en veel mensen, niets te beleven.

Dus gingen we op weg naar Melbourne. Dit keer niet via de Great Ocean Road maar via een lange en saaie weg langs de weilanden en door een paar kleine boeren dorpjes, waar paardenstront wordt verkocht voor een dollar, rijden we uiteindelijk weer naar Melbourne airport om de auto in te leveren.

Toen we dat eenmaal hadden gedaan, brachten we onze spullen naar het hostel in de hippe wijk South Yarra en namen we de metro naar Melbourne CBD, het Central Business District, om daar te eten en een paar drankjes te doen in het hippe uitgaansgedeelte van de stad.

We hadden uiteindelijk sushi gegeten bij een zwaar overpriced maar wel chique tent aan het water van de Yarra rivier die door de stad loopt en deden daarna wat biertjes en wijntjes aan en op het water (op het water bij een plaats die Ponyfish heet, en midden op de rivier bij één van de pijlers van een brug eroverheen ligt). Als klap op de vuurpijl was er vandaag ook een totale maansverduistering, welke we vanuit de kroeg mooi konden zien.

Related photos