Warrnambool

De tweede dag Great Ocean Road begonnen we bij de Otway Fly treetop walk, waar we via een staken constructie langs de boomtoppen in een regenwoud konden lopen en zo het regenwoud van boven konden aanschouwen. Het was best aardig, maar helaas minder spectaculair dan we hoopten. Helemaal toen we ook wat wilden lunchen bij het naastgelegen restaurant, wat een grote vreetschuur bleek te zijn.

Met goede moed reden we vervolgens weer richting de kust en pakten de Great Ocean Road weer op. Vandaag rijden we langs alle pareltjes die de route te bieden heeft, dus we zijn benieuwd!

De eerste stop waren de Gibson Steps, waarbij je na het afdalen van een trap naar het strand een adembenemend uitzicht hebt op de voor de Great Ocean Road kenmerkende rotsformaties in de zee. Dit is waarvoor we naar de Great Ocean Road zijn gekomen, supermooi! Een soort Grand Canyon achtige rotsformaties in het water, die hun vorm hebben gekregen door het water dat er tienduizenden jaren langs heeft gestroomd.

Het absolute hoogtepunt van de Great Ocean Road zijn de Twelve Apostles, oftewel twaalf (het zijn er eigenlijk elf en je kan er maar zeven zien) rotsen die uit het water steken als zogenaamde apostelen. Omdat vandaag het paasweekend start en de Great Ocean Road helemaal dichtslibt met pasen, was het gigantisch druk. Alle twaalfhonderd parkeerplaatsen waren vol en de grasvelden eromheen werden volgebouwd met auto’s. Maar ondanks de drukte en Chinezen met selfie-sticks waarvan we ons afvragen of ze expres in de weg lopen, was het super mooi.

De rest van de route was bezaaid met allerlei meer of minder interessante rotsformaties met de mooiste namen, zoals de Razorback (een rots in de vorm van een scheermes), de Arch (in de vorm van een boog), de Grotto (in de vorm van een grot), de London Bridge (in de vorm van de London Bridge) en de Bay of Islands (in de vorm van een groep eilanden). Ook reden we langs de Shipwreck Bay, waar vroeger een paar schepen zijn vergaan omdat ze daar probeerden aan te leggen maar de zee te wild bleek te zijn.

Aan het eind van deze dag sightseeing kwamen we uiteindelijk uit in Warrnambool, een arbeidersstadje waar we sliepen in een troosteloos motelletje en, aangezien bijna alle winkels en restaurants in dit boerendorp gesloten waren in verband met Pasen, hebben gegeten in een met goede recensies bekroonde maar helaas teleurstellende vreetschuur.

Related photos