Apollo Bay

We trapten onze reis richting de Great Ocean Road af met een bezoekje aan Queenscliff op de Bellarine Peninsula. Volgens allerlei flyers een onvergetelijke ervaring, maar wij vonden het niet echt de moeite waard.

Na een kijkje in de uitkijktoren en cappuccino in de harde wind aan de haven van het stadje, reden we door naar Torquai waar de Great Ocean Road begint. Het gedeelte waar we vandaag rijden heet ook wel de Surf Coast, want overal waar je komt zijn de beste surfstranden. Zoals Bell’s Beach, waar vandaag de Rip Curl Pro wereldkampioenschappen surfen worden gehouden en we snel een glimp van hebben kunnen oppikken.

We reden vervolgens verder naar Anglesea waar volgens verschillende reisgidsen kangoeroes te spotten zijn op de lokale golfbaan, maar helaas lieten ze zich vandaag niet zien en we reden weer door richting het zuiden.

Totdat we in Lorne aankwamen, een zeer geliefd toeristendorpje met restaurantjes en koffietentjes aan het strand, waar we uiteraard weer even stopten voor een cappuccino.

De laatste stop van vandaag was er weer een met wildlife: het plaatsje Kennett River staat bekend om de vele koala’s die er in het wild leven en er waren er inderdaad een paar te zien, luierend in de bomen.

Uiteindelijk reden we, na het spotten van een paar koala’s, door naar onze eindbestemming van de dag, Apollo Bay. Het eerste dagje Great Ocean Road was best mooi, maar we zijn verwend met de veel mooiere stranden in Nieuw Zeeland en hopen op wat meer spektakel voor de volgende dag!

Related photos