Philip Island

Na twee nachten in de Black Cockatoo cottages is het vandaag tijd om richting Cowes op Philip Island re rijden.

Philip Island ligt vlak onder Melbourne en staat bekend om de kolonie pinguïns die elke avond het strand op komen waggelen. In tegenstelling tot Nieuw Zeeland zijn het er niet één of twee, maar ergens tussen de paar honderd en de tweeduizend, afhankelijk van het seizoen. Ook zijn de pinguïns van de kleinste soort die er bestaat, ze worden slechts een centimeter of twintig groot.

Net over de brug naar Philip Island stopten we nog even bij de Philip Island chocolate factory om een in chocolade gedoopte bevroren banaan te scoren en daarna reden we naar de camping waar we vanavond in een cabin gaan slapen.

Omdat de pinguïns pas met zonsondergang het strand op komen lopen, reden we eerst nog langs de andere attractie van Philip Island, het Koala Conservation Center, waar koala’s in beschermde omgeving leven.

In het park kwamen we er snel achter dat onze kat Blinkie eigenlijk een koala is. We dachten eerst nog even aan een wombat, maar gezien zijn levensstijl is hij toch echt net een koala. Koala’s besteden namelijk twee uur van hun dag aan het zoeken naar een goed plekje, twee uur aan eten, en de overige twintig uur aan slapen en uitrusten. Precies Blinkie’s levensstijl.

Na een uurtje in het park rond te hebben gelopen, ondanks dat de vrouw van de camping aangaf dat een uurtje wel erg kort was, hadden we genoeg koala’s gespot en was het tijd om naar de pinguïns te gaan.

Waar we in Nieuw Zeeland met een handvol die hards op de rotsen of in een schuilhutje pinguïns stonden te zoeken, was het hier wat commerciëler aangepakt. De parkeerplaats voor het observatiecentrum was net zo groot als die van een willekeurig pretpark in Nederland en behalve een bezoekerscentrum met winkeltjes waren er ook tribunes en een grote klok met de precieze aankomsttijd van de pinguïns aanwezig.

En ja hoor, precies op tijd kwamen de mini pinguïns in hordes aanspoelen en liepen, na een aantal keer weer teruggesleurd te zijn door de zee, richting hun slaapplek naast het strand.

Nadat de meeste van de circa zeshonderd pinguïns aan land waren gekomen was het tijd om richting de aangelegde vlonders boven hun nestelgebied te lopen om ze zich daar klaar te zien maken voor de nacht en, erg leuk om te zien, als een gravende hond een kuiltje te maken om in te slapen.

Ondanks alle commercialiteit was het erg leuk om te zien, en was het een mooie afsluiting van nog een mooie dag Australië!

Related photos