Wilson's Promontory

Na een nachtje in een airporthotel in Melbourne pikten we onze auto op en reden richting Wilson’s Promontory, een populair nationaal park en tevens het zuidelijkste puntje van het vasteland van Australië.

Australië voelt gelijk veel stedelijker aan dan Nieuw Zeeland, maar wellicht komt dat nog doordat we dichtbij Melbourne zitten. Waar je in Nieuw Zeeland vrijwel op elke willekeurige plek waar je stopt de mooiste uitzichten op het landschap hebt, heeft in ieder geval dit gedeelte van Australië grotere wegen, grotere dorpen en steden, en iets minder geweld aan mooie natuur.

Na een paar uur rijden hadden we dan toch een pareltje gevonden voor de lunch: de Waratah Hills Vineyard, een wijnboerderij met supermooi uitzicht en heerlijke lunch voor bij de wijntjes die we er konden proeven. Waarschijnlijk ook deels onder invloed van de wijn vonden we dit één van de mooiste wijngaarden van de reis tot nu toe. Een goed begin van onze reis door Australië!

Eenmaal aangekomen bij onze slaapplek voor de nacht, de chique Black Cockatoo Cottages, waren we helemaal blij want het zag er super uit met mooi uitzicht op het Wilson’s Promontory park en van alle gemakken voorzien, een aderlating na vijf weken kamperen. Zeker nadat de eigenaar ons vertelde over een plekje in het park waar we in de avond naartoe reden om onze eerste kangoeroes, wallaby’s (een klein soort kangoeroe), en wombats (een groot soort hamster) te spotten. En het was een goede spotplek, want er waren tientallen, zo niet richting de honderd, kangoeroes te zien.

Kortom, een top lunch in een mooie wijnboerderij, een top slaapplek en kangoeroes, wallaby’s, en wombats gezien op de eerste dag Australië (en kangoeroe op de barbecue). Tot nu toe bevalt het prima!

Related photos