Reisverhalen van Australië

29 mrt. 2015

Wilson's Promontory

Na een nachtje in een airporthotel in Melbourne pikten we onze auto op en reden richting Wilson’s Promontory, een populair nationaal park en tevens het zuidelijkste puntje van het vasteland van Australië.
Lees meer
30 mrt. 2015

Wilson's Promontory

Na de zon te hebben zien opkomen vanaf tempels en vanuit een luchtballon in Myanmar en vanaf een cruiseschip in Nieuw Zeeland, begonnen we de dag met zonsopkomst vanuit bed. Eefje had dat als tip gelezen in het gastenboek van de hotelkamer, en het zicht was alleraardigst.
Lees meer
31 mrt. 2015

Philip Island

Na twee nachten in de Black Cockatoo cottages is het vandaag tijd om richting Cowes op Philip Island re rijden. Philip Island ligt vlak onder Melbourne en staat bekend om de kolonie pinguïns die elke avond het strand op komen waggelen.
Lees meer
1 apr. 2015

Geelong

Onderweg van Philip Island naar onze volgende stop, Geelong, stopten we eerst in St Kilda, een buitenwijk van Melbourne met leuke restaurantjes en aan het strand gelegen. Het was vandaag goed warm, een graad of dertig, dus lekker weer om even te genieten van een terrasje en het strand!
Lees meer
2 apr. 2015

Apollo Bay

We trapten onze reis richting de Great Ocean Road af met een bezoekje aan Queenscliff op de Bellarine Peninsula. Volgens allerlei flyers een onvergetelijke ervaring, maar wij vonden het niet echt de moeite waard.
Lees meer
3 apr. 2015

Warrnambool

De tweede dag Great Ocean Road begonnen we bij de Otway Fly treetop walk, waar we via een staken constructie langs de boomtoppen in een regenwoud konden lopen en zo het regenwoud van boven konden aanschouwen.
Lees meer
4 apr. 2015

Melbourne

Na onze overnachting in Warrnambool was het tijd om weer richting Melbourne te gaan om de stad goed te verkennen. Maar niet voordat we de twee lokale hoogtepunten hebben bezocht: Tower Hill en Cape Fairy.
Lees meer
5 apr. 2015

Melbourne

Vandaag startten we met een uitzicht over de stad vanuit de Eureka Skydeck 88, de hoogste wolkenkrabber van Melbourne waar je vanaf de 88e verdieping over de stad uit kunt kijken.
Lees meer
6 apr. 2015

Launceston

Één van de wijken die gisteren tijdens de fietstocht indruk op ons heeft gemaakt is de hippe wijk Fitzroy, ooit geliefd bij kunstenaars maar momenteel onbetaalbaar om er te wonen. Omdat we nog een halve dag over hadden in Melbourne, besloten we naar deze wijk te gaan.
Lees meer
7 apr. 2015

St. Helens

De eerste dag in Tasmanië trapten we af in Launceston, de op één na grootste stad van het eiland, maar nog steeds echt een dorpje. Maar wel een met twee top attracties: de Cataract Gorge en de Tamar Wine Valley.
Lees meer